wendylaisnez@gmail.com

  +94 77 68 24 649

header-1

Over Sri Lanka

vlagVisum:

  • Een internationaal paspoort is verplicht met een geldigheid tot 6 maanden na terugkeer.
  • Je kan het visum online aanvragen op www.eta.gov.lk Dit kost ongeveer 35 us dollar (±30 euro). Er is ook de mogelijk om het visum bij aankomst in de luchthaven te bekomen maar dit is duurder.

 

Geld:

In Sri Lanka wordt betaald met de Sri Lankaanse roepie. 200 roepies = ± 1 euro.

Er is de mogelijkheid om te betalen met visa en mastercard en je kan ook geld af  halen. Dolars en euro`s worden bijna overal aanvaard.

Tip: Als u een mastercard wenst te gebruiken voor het afhalen van geld, contacteert u best uw bank zodat die uw kaart kunnen activeren voor het afhalen van geld buiten Europa. Ze activeren dan uw kaart voor de periode dat u op reis bent.

Vaccinaties:

Er zijn geen verplichte vaccinaties, wel is het aan te raden om u te laten vaccineren tegen:  hepatitis A en B, tetanus, polio en buiktyfus.

Indien je 7 dagen voor aankomst in Sri Lanka in een land hebt verbleven waar gele koorts voorkomt, dan is het verplicht je te laten vaccineren tegen deze ziekte.

Malariapillen zijn niet nodig! Gewone middelen tegen muggen en muggenbeten volstaan.

Verkeer:

 In Sri Lanka rijden ze links en chaotisch. Het is niet echt aan te raden om hier zelf te rijden.

Tijdsverschil:

Met de zomertijd is het in Sri Lanka 3+1/2 uur later en met de wintertijd 4+1/2 uur met Europa.

Elektriciteit:

Een addaptor is niet nodig. De gewone 2 en 3 pin stekkers werken hier.

Klimaat:

Het droog seizoen is van december tot maart in het westen, zuiden en bergen. Van april tot september in het noorden en de 1385185_703187676376171_494490854_noostkust. In de bergen is het altijd wel wat frisser.
Tijdens het regenseizoen kan er een serieuze bui vallen maar het is zeker niet dat het heel de dag regent. Het voordeel van het regenseizoen is dat de watervallen en landschappen prachtig groen zijn.

Kledij:

Vooral tijdens het bezoek aan historische sites en tempels wordt gevraagd om kledij te dragen waarbij de schouders bedekt zijn. Een broek/rok tot aan de knieën voor de mannen, en juist over de knieën voor de vrouwen.

Foto`s:

Tijdens het bezoek aan tempels en historisch sites mogen foto`s genomen worden. Zorg wel dat je nooit met je rug naar de Boeddha beelden staat tijdens het nemen van een foto ( de zogenaamde selfie). Dit is verboden en ligt heel gevoelig.

Enkele festivals:

  • Sri Lanka nieuwjaar wordt gevierd vanaf de eerste dag van de volle maan in april en dit gedurende 3 dagen.
  • Vesak day: Dit is de volle maan in de maand mei waar zowel de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha herdacht wordt.
  • Kandy Esala Perahera: De 10 daagse processie in Kandy eind juli, begin augustus.