wendylaisnez@gmail.com

  +94 77 68 24 649

header-2

Dankzij de diversiteit van dit eiland kunnen onze gasten uitgebreid kiezen tussen verschillende activiteiten. Zoals een bezoek aan de historische steden, de culturele driehoek, theeplantages, een religieuze pelgrimstocht of de geschiedenis van dit eiland ontdekken.

Waarom geen avontuur/natuur zoals een safari, gaan fietsen, vogel spotten, vissen, snorkelen, duiken, surfen, walvis- en dolfijn spotten. Gaan kamperen, rots beklimmen, trektochten, rafting, kanovaren tot zelfs een verblijf bij ons thuis. Kortom voor elk wat wils.

Wij maken een persoonlijk programma dat volledig aan jullie wensen en budget voldoet of misschien wil je dit voorbeeld programma uitproberen.

Vb van een standaard programma

Cultuur

dag 1-2: Anuradhapura/Mihintale: Dit is de culturele hoofdstad en het 1 ste singalese koningsrijk van ongeveer 3de eeuw B.C. Het is vooral bekend om zijn dagoba`s en grote Boeddha beelden.

 • Bezoek ruïnes van een monastrie, stupas, een tak van de Sri Maha Bodhi ( dit is de boom waar Boeddha de verlichting onder vond).

DSCF2172dag 3-4: Sigiriya/Polonaruwa: Sigiriya is 1 van de oudste toeristische sites. Het is bekend als de leeuwenrots waar een oude koning zijn paleis gebouwd had en ook om zijn eeuwen oude graffiti.

 • Bezoek aan de rotstempel en een stevige klim naar de bekende leeuwenrots. Eens boven is het puur genieten.
 • Daguitstap naar het historische Polonaruwa

Natuur

Sri Lanka heeft 12 nationale parken waarbij 482 verschillende soorten vogels, 171 verschillende reptielen, 244 verschillende vlinders, 120 verschillende soorten libellen, een enorm wildlife met olifanten, herten, wilde buffalo`s, luipaarden en zelfs slotberen.

dag 5-6: Wasgamua nationaal park:

 • Op safari in Wasgamua nationaal park

dag 7-8-9: Kandy: Kandy wordt ook wel de koninklijke stad genoemd. Het is de 2 de grootse stad van het land en vooral bekend om zijn meer, de jaarlijkse Esala Perahera en het traditioneel dansen.

 • Bezoek aan boeddhistische tempels + the temple of the sacred tooth relic. Dit is de belangrijkste tempel waar de tand van Boeddha wordt bewaard. Deze tand wordt in de jaarlijkse processie rondgedragen door verklede olifanten, traditionele dansers en muziek. Deze processie duurt 10 dagen en vindt plaats rond eind juli begin augustus.IMG_7038
 • Kandy dansen: In de late namiddag is er een show met de traditionele dansen waarbij de dansers met vuur spuwen en over hete kolen lopen.
 • Botanische tuinen.
 • Verblijven bij locals om zo de echte cultuur te leren kennen

De bergen

Met zijn prachtige landschappen, thee plantages, watervallen is dit een prachtigstukje voor natuurliefhebbers en avonturiers. Zelf een ritje met de trein is de moeite waard in dit adembenemend gebied.

dag 10: Nuwara Eliya: Dit is het hoogst gelegen en favoriete stadje van de Britten in Sri Lanka tijdens hun kolonisatie. Het wordt nu nog altijd klein Engeland genoemd. Met zijn hoogte van meer dan 1800 m is het hier altijd een pak frisser. Een truitje is dus welkom.

 • We bezoeken een thee fabriek en enkele watervallen.SDC10889

dag 11-12: Ella:

 • We vertrekken van Nuwara Eliya met de trein naar Ella. Een 3 uur durende rit waarbij je kan genieten van het landschap. In Ella kan je de Tamil theeplukkers in hun gekleurde sari`s aan het werk zien terwijl hun gefluit als muziek door de vallei klinkt.

dag 13: Tissamaharama:  Tussenstop in Tissamaharama.

 • Genieten van het wildlife en buffelmelk.

Strand

Sri Lanka heeft iets meer dan 1000 km aan stranden. Parel witte stranden. Puur genieten dus.

dag 14: Mirissa. Mirissa is vooral bekend om te surfen en zijn bootsafari`s om walvissen en dolfijnen te spotten.

 • Gaan walvis en dolfijn spotten
 • We bezoeken een slangen boerderij en gaan lekker luieren op de strand.
 • Bezoek Galle: Met zijn 14 vestingswerken van massief, nog enkele originele bungalows en het was de hoofd poort in het schepenverkeer. Daarom hebben de Nederlanders hier een enorm fort gebouwd tijdens hun kolonisatie. Nu is het nog altijd een klein gezellig stadje bruisend van het leven.We rijden van Mirissa naar Bentota. Onderweg houden we halt in dit prachtige stadje.

dag 15-16: Bentota: Is bekend om zijn rivier met watersporten en boot safari`s.Sri Lanka 648

 • Bezoek aan een schildpadden boerderij, en tempel met grootse Boeddha. We maken ook een boottochtje op de rivier.
 • Na een 2 tal uren rijden komen we terug aan in de luchthaven.