wendylaisnez@gmail.com

  +94 77 68 24 649

header-1

Wat anderen zeggen

In augustus 2019 Sri Lanka bezocht met onze 2 kinderen van 7 en 10 jaar, en een chauffeur geregeld die ons gedurende bijna drie weken door het land vervoerde in een minibusje. De chauffeur Sasanka bleek een absolute meerwaarde, hij stond altijd voor ons klaar en kwam steevast met voorstellen die voor ons op dat moment als gezin het meest geschikt waren. Zijn goede sociale skills en uitgebreid netwerk zorgden er ook voor dat hij zowel met onze kinderen goed opschoot, als dat hij kon onderhandelen met lokale gedragsdragers en handelaars. Hij dacht ook pro-actief mee tot in de kleinste details, zo hadden we op een dag wat te lang in de zon gezeten en hij kwam met aftersun.

In overleg met Wendy hadden we vooraf de grote lijnen van onze trip vastgelegd; we hadden een paar losse ideetjes, zij kwam met een voorstel en daar konden we aan wijzigen tot het geheel goed was. We kregen ook tips voor hotels mee, helaas waren er een aantal al volzet maar degene die we op hun aanraden geboekt hebben waren bij de beste die we hadden. Helemaal uniek was het verblijf bij het rand van het wildpark, waar slechts een familie per keer verblijft en waar je letterlijk in de watten wordt gelegd in een oase van rust.

We zijn in een aantal gevallen voor de ‘populaire’ attracties gegaan maar kregen genoeg alternatieven voorgestelld. Bijvoorbeeld, Pidurangula als alternatief voor Lion Rock.

We zijn ook op het mooie verblijf, een eindje buiten Kandy, van Neranjan en Wendy geweest en werden daar hartelijk ontvangen. De ganse familie bewees daarnaast over heel goede kookkunsten te beschikken.

Absoluut een dikke aanrader om met deze mensen in zee te gaan voor een trip in Sri Lanka wat ons betreft!

Ivan, Annelies, Emma, Kobe

Wij Sebastian en Loes een Duits, Nederlands kersvers bruidspaar hebben een huwelijksreis gemaakt. Beginnend bij de Seychellen en eindigend in Srilanka. Wij hebben verschillende plekken mogen ontdekken maar Sandelwood valley met Wendy, Nera en de familie was voor ons dat highlight van de gehele vakantie. Wij kwamen als vreemden en gingen als vrienden. Dat zegt genoeg hoe wij zijn opgenomen in hun huis.
Voor ons was dit een spannende reis wij zijn eerder de Europa outdoor reizigers en zo ver weg van huis en haard, zo anders als dat wij kennen vonden wij het best spannend om dit deze reis te doen. Ik zoek dan ook altijd naar verblijven die een verbinding hebben met het bekende, vertrouwde en waar ik het gevoel heb dat ze ons op authenthieke wijze het land kunnen laten zien zoals het is. Daar hebben we met Wendy belgisch en Nera singalees is daar de perfecte combinatie gevonden.
In onze vakanties staat natuurbeleving boven op ons lijstje en voor toeristenattracties zijn wij allergies. Het is niet gemakkelijk in sri lanka om dat te vinden. Overal lees je op internet de highlights zoals adamspeak en de geweldige stranden etc. maar helaas wij hebben het zelf ondervonden dat de magie van deze plekken door het massatoerisme ver te zoeken is.
Voor ons was daarom het verblijf bij Wendy en Nera perfekt, ver weg van alle toeristen(we hebben in 8 dagen geen enkele toerist gezien), direct in de natuur bij een klein dorpje! Wij hebben het singalese leven aan de lijve mogen ervaren maar toch met een westerse standaard. Het huis is nieuw, groot, schoon. Ons verblijf perfekt! Wij waren in het begin ziek en dan ben je echt blij met goede facaliteiten en door moeders magische thee waren we ook snel weer gezond.

Je krijgt alle ruimte om deel te nemen aan het dagelijkse leven zoals bijvoorbeeld koken met moeders, of jezelf terug te trekken, je voelt je gelijk thuis, niks moet. Het uitzicht is schitterend je kan ver weg kijken en op de voerrots de meest verschillende wilde dieren bekijken zoals Timon de Mongoes. Doordat Nera in dit dorp is opgegroeid kent hij iedereen en zijn wandelingen zijn echte interressante exursies waar je veel leert wat er allemaal groeit bloeit en hoe het leven hier werkt. Verder is Nera ook een vriendelijke man met humor die graag zijn kennis van natuur, dieren, mensen en cultuur met je deelt. Hij heeft overal in Sri lanka contacten en kent het gehele land op zijn duimpje met alle geheime plekjes. Zo zijn we ook op safari geweest. Na alle horrorverhalen over file in Yalapark, heeft hij ons naar een park gebracht waar wij de ENIGE waren in het gehele park! Wij hebben een mooie natuurbeleving gehad en vele dieren gezien, buiten geslapen bij een bijzonder verblijf met heel lekker eten, waar we overigens ook weer de enigste gasten waren. We hebben ons samen met de jongens die dat runnen een mooie avond gemaakt aan een kampvuur.

Maar de meeste indruk heeft wel gewoon het deelnemen aanhet dagelijks levengemaakt. Naar de dokter met de kindjes, sebastian was bij de kapper, het veld bewaakt van vaders tegen de reen en wilde zwijnen, dat zijn de belevenissen wat je niet ergens anders krijgt, dat onstaat spontaan.
Verder zijn Nera en Wendy ook super flexibel wij hebben spontaan besloten om langer bij hun te blijven en niet naar Ella te gaan wat ook zij organisseerd hadden ook dit was geen probleem. Wendy heeft me ook veel in voorveld geholpen de reis te organiseren en ontzettend veel tijd voor ons genomen. En begrijp me niet verkeerd ben jij het type wat toch graag de highlights wil beleven dan kan dat ook.

Eigenlijk wil ik zeggen als je naar srilanka gaat is een verblijf bij wendy en Nera een echte aanrader en nee ik krijg geen geld voor deze aanbeveling dit is echt zoals wij dit ervaren hebben en ik gun het ook anderen.

Sebastian&Loes

De start van onze reis doorheen Sri Lanka – met chauffeur, geboekt via een Hollandse reisorganisatie – kende van meet af aan een zeer woelig parcours in een sfeer van wantrouwen. Erg teleurgesteld en met de moed in de schoenen gezonken, pleegden we enkele telefoontjes over en weer naar Wendy met ons verhaal. Meteen sprong Wendy voor ons in de bres en amper een paar uurtjes later werden we zó warm onthaald door Wendy, Nera en zijn familie, in hun prachtige Sandalwood Valley. De stress die we de dagen voordien ervaarden, viel plotsklaps van onze schouders en we kregen rust en hartelijkheid in de plaats. Toen we ook besloten om onze reisplannen om te gooien en komaf te maken met de reismaatschappij waarmee we oorspronkelijk zee gingen, konden Wendy en Nera voor ons meteen een nieuwe chauffeur voorzien: Wassa. Alles wat we de dagen voordien gemist hadden in een chauffeur, kregen we hier dubbel en dik terug! Wassa was niet alleen een uitstekende ‘driver’, maar geniet er ook duidelijk van om gasten zijn vaderland te laten ontdekken en te fungeren als gepassioneerd gids die ook de kleine, mooie plekjes wil laten zien. Voor Wassa was letterlijk niets te veel. Konden we Little Adam’s Peak niet beklimmen omwille van regen? OK, dan doen we dat gewoon om 5u ’s ochtends om samen de zonsopgang te zien. Willen we daarna ook nog Ella Rock beklimmen? Geen probleem, Wassa gaat mee en toont ons de meest begaanbare weg. Wilden we gaan ‘turtle watchen’? Natuurlijk stond ook daar Wassa paraat, tot een stuk in de nacht als het moest. Kokosnoten proeven? Dan laat hij die toch gewoon door de locals vers van de palmboom plukken! Kortom, hij heeft er alles aan gedaan om de trip doorheen Sri Lanka voor ons on-ver-ge-te-lijk te maken, aangepast aan onze wensen en noden. Een dikke merci aan Wassa om ons doorheen zijn land te loodsen, alsook een welgemeende dankjewel aan Wendy en Nera voor jullie gastvrijheid, om onze reis te redden en al onze zorgen weg te nemen. Uiteraard ook bedankt aan Nera’s mama om, ondanks onze maagproblemen, van ’s ochtends tot ’s avonds de meest heerlijke maaltijden te bereiden en dankjewel aan Siyara en Sayuni om ons met hun luidkeels gegiechel en plezier ’s ochtends te laten ontwaken. Jullie maken Sri Lanka nóg mooier…

Sofie&Sharon

Van 10 maart tot 29 maart 2016 organiseerde Leisure Bug Travel een fantastische rondreis doorheen Sri Lanka voor ons twee. Het werden drie prachtige weken om nooit te vergeten. Reeds van bij de ontvangst in de luchthaven klikte het tussen ons en Neranjan, die met zijn luxebusje onze gids en chauffeur zou zijn. Hij is een joviaal persoon die positief in het leven staat, maar tevens erg bekommerd was om ons. Hij kent Sri Lanka als zijn broekzak en heeft contacten in gans het land. Die komen van pas om de rondreis zo echt mogelijk te laten verlopen, ver van alle toeristenvallen die hij mijdt als de pest. Over het in de reisgidsen zo bejubelde Yala natuurpark weet hij bv. dat er 600 geregistreerde jeeps zijn die voor enorme verkeersopstoppingen zorgen als er ergens in het park een zeldzaam dier gespot wordt. Wij gingen naar Kumana national park en zagen, naast olifanten, krokodillen, varanen, buffels, reeën en ontelbare vogels slechts één andere jeep in het prachtige decor van een uitgestrekt wildpark. De hotels die voor ons geboekt waren, zijn stuk voor stuk uitgelezen plaatsen, telkens met hun eigen verhaal. Enkel het guesthouse in Ella had wat minder comfort maar het uitzicht op de Nine Arch Bridge deed dat snel vergeten. We verbleven ook vier dagen in hun B&B waar we verwend werden door Wendy en Nera, terwijl ook de moeder en de zus meehielpen om de lekkerste Singalese gerechten op de tafel te toveren. Hun dochtertje Siyara maakt het plaatje van huiselijke warmte compleet. De B&B was tijdens ons verblijf nog niet helemaal af maar de kamers zijn zeer ruim en comfortabel. Van op het terras zagen we dwergreeën, wilde varkens, wilde pauwen, een civetkat… De ontmoeting met de familie van Nerajan in hun huis vlakbij was hartverwarmend. Na de obligate king coconut gaven zijn ouders ons nog lekkere avocados uit eigen tuin mee. We zagen ook de buffels de rijst dorsen op hun veld en de boeren de oogst klaarmaken om op te slagen. De bevolking van Sri Lanka is erg vriendelijk, de cultuur en natuur zijn erg rijk en onvergetelijk. Om nog te zwijgen van de lekkere gevariëerde keuken met veel exotisch fruit. Door onze vele leuke gesprekken met Nera zijn we heel wat wijzer geworden over het leven in Sri Lanka, ronduit onvergetelijk! Deze reis was voor ons een topbelevenis en een absolute aanrader. Een 10/10 waard!

Josee en Mark

Wendy heeft ons heel erg geholpen om onze reis te plannen en heeft het volledige vervoer geregeld. Zo hebben we kunnen genieten zonder zorgen. We waren super tevreden en hebben een onvergetelijke reis gehad! Een aanrader..

David en Rosita

What a lovely Holiday again. We really enjoyed our stay here. Everything was excellent from breakfast,lunch,diner,rooms hospitality,…. Beautiful environment with a lovely view. Wendy and Nera are two lovely people and everything happens with a smile. Siyara is a lovely child and pita keeps it safe at home. 🙂 Also the excursions were excellent. Everything was planned personal to our own needs. We saw beautiful places were otherwise u don’t come as a tourist. Nera is a great guide and knows his way around the country. We have no doubt, if we come back to Sri lanka its back to this place. Thx for everything, we look forward to our next stay!!!!

Davy en Eline

Leuke zorgeloze vakantie. Dankzij onze reisgids Neranjan en zijn Belgische vrouw Wendy hebben we veel geleerd van Sri Lanka. Een bezoekje aan de theeplantages, tempels en stupas tot een ritje met de trein. Leuke panorama’s, stranden en natuurlijk niet te vergeten het wildpark. Neranjan en zijn vrouw stonden altijd paraat, niets was hem teveel. Een plezante boy! Groetjes en tot de volgende (misschien dit jaar)

Jan & Ivonne

Wij hebben samen met onze 2 kids een super leuke vakantie gehad. Heel uniek! De diertjes vonden ze fantastisch, zeker de ritjes op de olifant en de jeeptocht door het safaripark. De oceaan was prachtig en heel verfrissend! Verder was de natuur adembenemend en er was voor elk wat wils om zaken te bezoeken! We konden doen wat ons hartje verlangde, eender wat en wanneer. Neranjan en Wendy pasten zich onmiddellijk aan aan onze wensen en dit steeds met de glimlach! Het bezit van hun autobusje is zeker een meerwaarde zodat we eender wanneer naar ergens konden gaan. We zien elkaar zeker weer!

fam.Lenaerts

Stuur jouw ervaringen ook naar ons door!